Zaterdagsmaal ::: vispakketjes

Mijn moeder heeft ooit een weblog gehad. Ik woonde ergens op kamers en ik miste de kookkunst van thuis, of zelfs zin om zelf iets te bedenken. Zij had, flink aangemoedigd door m’n broer en mij, besloten alle gouwe ouwe recepten op te schrijven in iets anders dan haar boekje. Het weblog was geboren. Inmiddels is het er niet meer, maar alle recepten staan nog steeds ergens digitaal. Handig als ik gewoon zin heb in m’n moeders kookkunst!
Onderstaand gerecht kan eigenlijk met alle witte vis, ik heb het van de week gemaakt met schorfilet uit het vriesvak. Dat stonk bij het ontdooien wel meer dan ik gewend was.

Vispakketjes
Voor 4 personen
2 pakken diepvrieskabeljauwfilet
4 gekookte aardappels
2 stronken prei
3 tomaten
1 citoen of wat citroensap
kerrie
zout en peper
aluminiumfolie of ovenschaal

De vis laten ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Op het werkblad 4 stukken aluminiumfolie van ongeveer 30 x 30 cm uitleggen.
Hierover de kabeljauw verdelen. Er wat citroensap over sprenkelen. Zout en peper en kerrie er op strooien. De prei in ringen snijden en over de pakketjes verdelen. De tomaten snijden en deze er ook bij. De aardappels in plakjes snijden en erover verdelen. Flink wat kerriepoeder er over en de pakketjes dichtvouwen. Ongeveer 45 minuten in een hete oven.
Op ieder bord een pakketje plaatsen en openen.

In plaats van pakketjes kan het ook allemaal in een grote ovenschaal of kleine ovenschaaltjes per persoon in de magnetron.

Als variatie kan er een pakje Paturein over worden verdeeld voordat het in de oven gaat.


Lekker met een aardappelsalade.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *