#08 Ontdek een stad op de fiets

We wilden low-budget kort en ver op vakantie en besloten dat we het beste naar Italië konden rijden, naar Toscane. We hebben een tent, stoeltjes en een kampeertafeltje. Er was in de auto zelfs nog plaats voor onze racefietsen. Mooi. We vertrokken in de nacht van vrijdag op zaterdag en reden de 15 uur naar Toscane. Misschien waren het er meer, de tunnels in Zwitserland, de files, de regen. Op woensdag moesten we weer terug.
Op zo’n korte vakantie kun je niet alles doen, alles zien, alles meemaken… je kunt even proeven, zoveel mogelijk glooiende landschappen opslaan in je hoofd, het specifieke zonlicht, je verbijsteren over de oorverdovende krekelconcerten.

Ik wilde in ieder geval de meest dichtstbijzijnde stad zien, in dit geval Florence, of zoals de Italianen het zelf spellen: Firenze. Dus op een ochtend hebben we onze fietsen in de auto geladen en zijn we naar de stad gereden. Ik had een plek gevonden, net erbuiten, waarvan de Lonely Planet zei dat je daar gratis kon parkeren, de Piazzala Michelangelo. Daar aangekomen bleek dat die gratis parkeerplaats niet alleen wereldberoemd is, maar ook een adembenemend uitzicht op de stad geeft.

Op die parkeerplaats hebben we onze fietsen uit de auto gehaald, de helm en handschoentjes erin gelaten en zijn we de stad ingereden. Alle pleinen hebben we gezien, we zijn tussen de lange rijen voor de kerken doorgereden (toch geen tijd) en hebben op een stil plein gelato gegeten.

Fietsen in een Italiaanse stad blijkt niet hetzelfde als in Nederland, dus een paar kleine tips van wat ik de Italianen zelf zag doen.
– haal vrachtauto’s en bussen links in
– stop net als zij voor de stoplichten
– ga niet – ik herhaal – ga niet tegen het verkeer in eenrichtingswegen in
– negeer de verontwaardigde toontjes van de andere toeristen

Wij zijn wel tegen het verkeer in eenrichtingswegen ingereden, maar toen we eerst een kinderwagen aanreden (iedereen ongedeerd) en vervolgens werden volgescholden door een vrachtwagenchauffeur en omstanders, had ik dat wel even gezien. De rest van de dag hebben we gelopen of in de auto gereden. Veiliger voor iedereen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in inspiratie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *