Bananen op de barbecue

Dus, er is een caravan. Het is zomer. Soms komt de zon lang genoeg achter de wolken vandaan dat ik weer m’n zonnebril zoek. En we zouden afgelopen zondag samen met m’n kleine neefjes en nichtje barbecueën. Opa en oma zorgden voor vlees, held P zorgde dat de barbecue warm bleef en ik had het toetje meegenomen.
Dit heb ik tien jaar geleden eens gehad en altijd onthouden.

Gevulde bananen op de barbecue
Nodig:
– bananen (een per persoon)
– een paar repen chocolade (naar eigen smaak)
– aluminiumfolie

En ook
– een nog warme barbecue
– een scherp mesje

Snijd de bananen in de lengte een keer open, niet schillen, dus. Breek de chocolade in blokjes en stop er zoveel in als je lekker vindt (voor mij zijn dat er drie maar P wilde graag meer). Pak het geheel in aluminiumfolie en zorg dat de open kant van de banaan boven blijft. Leg vijf minuten op de barbecue. Daarna kun je hem uitpakken en met een vork of lepel helemaal leeg eten.

En de neefjes en het nichtje? Die ontdekten de magie van marshmallows smelten aan satéprikkers. Volgens mij heeft alleen de jongste de bananen geproefd – en goed bevonden.

Onderstaande kerel maakt het zonder folie, dat kan vast ook. Variaties zijn ook mogelijk met ijs erbij of marshmallows erin, of die notensprinkels.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *