Lijstjes maken voor wanneer het kan

“Books to the ceiling,
Books to the sky,
My pile of books is a mile high.
How I love them! How I need them!
I’ll have a long beard by the time I read them.”
― Arnold Lobel

Ik werk al heel wat maanden gestaag aan m’n thesis. Er is licht aan het einde van de tunnel en langzaamaan stapelen de plannen zich letterlijk op voor het leven na de thesis. Op de foto: boeken die ik onlangs kocht en echt wil lezen. Stiekem ben ik al begonnen aan Jane Austen, want dit was de enige die ik vorig jaar niet van haar gelezen heb. Op deze stapel liggen niet eens de boeken die ik al eerder kocht, of de kook- en bakboeken die ik nog in moet kijken.

Verder ga ik, wanneer het zover is, ook:
– een vakantie plannen (of misschien twee)
– de keukenvlammenwerper proberen die ik voor mijn verjaardag kreeg
– een feestje plannen voor wanneer P en ik allebei echt helemaal klaar zijn
– zo vreselijk veel recepten proberen
– al onze foto’s organiseren, natuurlijk
– een hobby vinden. Met al die tijd zal ik vast leuke dingen willen doen
– ons huis compleet opruimen

Ken je dat? Dat to-do-lijstjes opeens compleet onrealistisch worden? Vanaf nummer vier wordt het allemaal een beetje veel. Bij de geniale Maria Popova van Brainpickings kwam ik zojuist dit interessante stuk tegen. Met natuurlijk weer een boek dat ik graag zou lezen. Voor nu even verder aan de thesis, die is zo belangrijk dat ik hem bijna zou vergeten. Die thesis staat eigenlijk bovenaan m’n lijstje. Met dikgedrukte letters.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in boeken, inspiratie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *