Roze op rood – marsepein op taart

Ik kan weer wat afvinken op m’n lijstje van dingen die ik wel zou willen kunnen: marsepein om een taart heen leggen kan ik nu! Dankzij m’n collega en haar taartbak- en uitlegskills weet ik eindelijk het geheim achter die mooie marsepeinen taarten. En voor een eerste keer ben ik best blij!

Gistermiddag organiseerde m’n collega een kleine workshop voor ons collega’s. De taarten waren al gebakken, en maar goed ook, want daarna houd ik meestal op. Toen was het eerst zaak de taart twee keer doormidden te snijden, horizontaal. De lagen werden bedekt met jam en slagroom. Daarna kon ik heel de taart insmeren met boterroom.

Marsepein kun je blijkbaar in alle kleuren al kopen en voor deze taart had ze voor mij drie blokken rood. Dat moet je nogal kneden (gelijk het moeilijkst voor mij), en dan uit gaan rollen. Waar je bij andere baksels dan bloem zou gebruiken, zorg je nu dat het deeg niet plakt met poedersuiker op ’t werkblad. Als de marsepeinen plak zo groot is dat je taart er met gemak onder past, zou je de marsepein op je deegroller kunnen rollen en dan over de taart laten vallen. In mijn geval paste het allemaal maar bij het aansnijden blijkt de marsepein wel zo dik dat je meer met een mesje moet eten dan een vorkje.
Alle roze details (geheel in stijl met mijn kledingkast van sterren, stippen en strikken) waren restjes van de taart van m’n andere collega, met vormpjes van de eerste collega uitgesneden. Alles plak je vast met wat water.

Het leek me altijd zo moeilijk, en toegegeven, je hebt er flink wat ingredi├źnten voor nodig, maar toch. Het valt me mee. Misschien ook door de leermeester.

Ik heb zelfs geleerd roosjes te maken, maar dat vond ik een beetje veel worden (alsof roze-rood geen pijn doet aan je ogen!) Van m’n collega’s kan ik helaas geen taarten laten zien, daar heb ik een geheimhoudingscontract voor ondertekend.

Dus, afgevinkt. Ik kan aan de slag met marsepeinen taarten. Dat gaat op m’n CV.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Roze op rood – marsepein op taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *