Doorgepunnikt – een tasje voor een nichtje

Het is een zomer van films kijken op de bank. Mijn voet nog steeds omhoog, want die moet aan het einde van de dag best rusten. Nu zijn er in de zomer niet al te veel goede films op tv, dus mooi tijd voor iets dat je met een half oog kunt kijken, het andere oog af en toe op het werkje voor handen.

Dit tasje (voor een nichtje) heb ik gemaakt met een heel lang koord dat ik gepunnikt heb en vervolgens aan elkaar gehaakt. Op een gegeven moment had ik even genoeg van het roze, dus heb ik de draad afgeknipt, een blauw draad aangeknoopt en ben ik doorgegaan. Daarna ben ik weer voor roze gegaan. Ik weet niet hoeveel meter het was.
Dit lange touw heb ik platgeduwd en toen de zijkanten met een ‘slipstitch’ of een haaksteek die niets toevoegt, aan elkaar gehaakt. Ik heb dus een optimaal oppervlak van het touw gebruikt.
Op het einde heb ik er een flapje van gevouwen en dat vastgehaakt. Het hengsel is met twee kleuren gepunnikt, telkens wisselde ik per ronde van kleur. De knoop komt uit een doos met allemaal knopen. Ik hoop dat het hengsel niet te lang is voor de kleine meisjes in m’n familie.

Wat nu? Ik kwam mooie sjaals en kettingen tegen, zoals deze op Papernstitch en deze hier. Er wachten altijd nog andere klusjes en probeersels, dus wellicht houd ik het punniken binnenkort weer voor gezien. Wat maak jij met je punnikklosje?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in DIY met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *