Ik ben een beetje op zoek naar het perfecte couscousgerecht. Couscous met een groentemengsel die genoeg smaak heeft om de korrels ook smaak te geven, een combinatie van pit en kruiden. Door de chilipoeder hierin heeft het echt wat pit, de andere kruiden zorgen voor een smakelijk geheel.
Couscous met worstjes
Ingredienten voor twee personen
5 chipolataworstjes
2 teentjes knoflook in kleine stukjes
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie
1 eetlepel gember
1 ui, gesnipperd
1 courgette in schijfjes
1 rode paprika in stukken
150 gram couscous
Bereidwijze Doe een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de worstjes in 5 minuten bruin. Haal ze uit de pan en vouw ze in een vel aluminiumfolie. Laat het vet van de olie en de worstjes in de pan en voeg hier de rest van de olie, de ui en knoflook aan toe. Doe hier ook de kruiden en gember bij. Wanneer de ui glazig is, doe hier de courgette en paprika bij. Vermeng alles, en zet dan de deksel op de pan. Maak intussen de couscous klaar zoals op de verpakking staat. Als de courgette en paprika beetgaar zijn, doe er dan de warmgehouden worstjes bij. Vermeng dit alles nog een minuut of twee, proef of er nog zout of peper bij moet en serveer met de couscous.
Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.