Zaterdagsmaal ::: Een chocoladecake zonder melk (of gluten)

chocoladecakeP drinkt geen melk, dus ik bak er niet mee. Het is soms een beetje lastig dat ik de vele bakrecepten in de boekenkast niet klakkeloos kan volgen, want vaak is melk of boter een belangrijk bestanddeel. Daarom werd ik ook erg blij van een uitzending op de BBC van Nigellissima. Miss Lawson van het niet altijd zo gezond koken vertelde dat ze voor een vriendin die zowel lactose- als glutenvrij at deze cake maakte.

Het is een aanrader! Ik heb hem nu een paar keer gemaakt, in minder dan 30 minuten, met bloem of met amandelpoeder, en hij is zeker ´moist´, verre van droog. Een beetje machtig en, zo zonder aankleding wellicht een beetje saai. Daarom heb ik er de laatste keer nog een doosje frambozen bijgedaan. De helft van het doosje heb ik geprakt en met wat poedersuiker over de bovenkant verdeeld, de rest als garnering.

Het resultaat: een zachte zoete chocoladetaart en met die fragiele zure zoetigheid van frambozen. Een klein stukje van de zomer die het toch echt belooft te worden!

Ook handig: Op de receptensite van de BBC kun je ook (rechts in beeld) recepten volgens een bepaald dieet selecteren. En voor zover ik het zie hebben alle recepten zowel de Engelse (oz) maten als de grammen en milliliters. Dat scheelt.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in recept, zaterdagsmaal met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *