Zaterdagsmaal ::: pasta met witte saus

Ik heb deze week geleerd waarom de Giro roze is, en de Tour de France geel. Italie’s grootste, wellicht enige, sportkrant wordt gedrukt op roze papier, en die sponsort nogal. Logisch. De Tour de France, daarentegen, heeft een gele trui voor elke winnaar, omdat, toen er eenmaal een kleur gekozen moest worden, de leverancier van de truien zei, ‘dan moeten we kijken waar we de meeste van hebben’. En dat bleek geel te zijn. Geel verkocht blijkbaar niet zo goed, voordat het de kleur van de Tour was. Het zal vast een beetje een mythe zijn, maar ik vond het een leuk verhaal.
Deze weken is het Girotijd. Dagelijks, rond etenstijd dankzij de recorder, volgen we de laatste 40 km van de heren op fietsen door dat Italiaanse landschap. Daar hoort pasta bij, van m’n moeder.

Ingredi├źnten
300 gr kipfilet in blokjes
100 gr gerookte spekreepjes
75 ml kookroom
peper, zout
olijfolie
3 lente-uitjes
1 dl witte wijn
verse basilicum

De olijfolie verwarmen en de spekreepjes daarin bakken. De kipfilet erin bruin bakken. Zout en peper toevoegen. De lente-uitjes in plakjes toevoegen. De witte wijn erbij. Even laten uitdampen.
De slagroom toevoegen en de saus afmaken met verse basilicum.

Lekker met tagliatelli of schelpjesmacaroni en sla.

Zaterdagsmaal is een poging om minstens wekelijks te schrijven over iets dat ik leuk vind: eten maken. Elke week een recept voor die twee dagen in de week dat ik daar ook echt tijd voor neem. Over genieten van lekker eten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Dit bericht is geplaatst in fietsen, recept, zaterdagsmaal met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *